Deca i skola
Za trenutak da podsetimo odrasle da su i oni bila deca ...
Zadatak odraslih jeste da obrazuju, vaspitavaju, razvijaju ličnost deteta, da ga uče međusobnom razumevanju, poštovanju i ljubavi, da nam pomognu da izrastemo u poštene, vredne i odgovorne ljude.
Međutim dešava se da odrasli ponekad i zaborave, pa očekuju da se dete ponaša kao odrastao čovek, a ne u skladu sa svojim godinama.
Kako deca imaju malo iskustva u životu neminovno je da grešimo. Greške su prirodni način učenja u bilo kom uzrastu. Grešiti je ljudski, a grešiti u detinjstvu je ljudski i neizbežno. Pa ipak, radi svake greške, kršenja pravila ili lošeg ponašanje odrasli su najčešće razočarani i iznenađeni. Nema nikakvog smisla razumeti da će dete pogrešiti, a onda reagovati kao da mislimo da bi se dete uvek trebalo savršeno ponašati u svim situacijama. Zaboravljaju odrasli kako je njima bilo dok su bili deca.
Uradili smo muzički video klip kao podsetnik odraslima ...
Bili smo deca - Muzička numera

Bli ste i Vi dete, zar ne!


Da i deca prave ponekad velike probleme... Nije velika mudrost reći da su deca ogledalo odnosa u društvu i porodici. Ogledalo poremećenih društvenih odnosa i vrednosti kojima su, nažalost, svakodnevno okruženi ... To je problem o kojem treba odrasli zaduženi za decu da razmišljaju, ipak nije to dečiji problem ... Deca su sve češće prepuštena sama sebi...
Pametni ljudi dopuštaju svojoj deci da ponekad i pogreše. ( M. Gandi )
Bili ste i Vi deca, zar ne ?

     Deca i škola