Deca i skola
OS Kosta Djukic
OS Kosta Djukic - Moje odeljenje
Mladenovac
Deca i skola - Komentar
KOMENTAR ~ LEPOTA JE U UPOZNAVANJU DRUGIH, ALI I U IZNOŠENJU NEKIH SVOJIH UTISAKA, STRANA JE NAMENJENA ZA KOMENTARE - Dobro došli na naš sajt - Dečija učenička web radionica - autor sajta: Marija Gajević
    Komentar   Komentar

Pošaljite nam KOMENTAR u vezi školskog dečijeg učeničkog Web sajta, vaša viđenja u vezi sajta i škole ili pak neku priču, sećanje , dogodovštinu iz školskih dana ...

... Stara kineska poslovica kaže:   I put od hiljadu milja počinje jednim korakom   ...
Mi pravimo prve VELIKE korake na internet nebu, na njemu ima mesta za sve nas, samo HRABRO!

 


Programi i razvoj Web-a omogućili su tako brzu tehnološku emancipaciju da danas čak i američke domaćice objavljuju recepte na svojim sajtovima, zašto onda ne bi DECA - UČENICI škole PREDSTAVLJALI svoje škole i imali svoje Web stranice ?

            Pozivamo sve učenike, bivše učenike , nastavnike da učestvuju u radu web sajta.

      -  III mesto u Srbiji - Telekom Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije i uz medijsku podršku PC - PRESSa je naš Web sajt proglasio kao najbolji sajt osnovne škole u Beogradskoj školskoj upravi (I mesto) i zvanično naš sajt proglasili kao treće plasirani sajt u Srbiji (III.mesto) u oblasti osnovnih škola. Ogromni uspeh za dečiji Web tim.

           PC - PRESS
        Posebno bismo istakli sajt osnovne škole "Kosta Đukić" iz Mladenovca, kao primer veoma kompleksnog sajta sa obiljem kako korisnih tako i zanimljivih informacija. Nešto tako veliko sigurno nije bilo lako napraviti, a posebno je pohvalno što su dobar deo posla očigledno odradili učenici iz dečijeg Web tima. Ako se pitate kako se ovaj posao uči, obavezno posetite Web sajt www.oskosta.org - između ostalog ćete naći i priču o tome kako su autori ovladavali zanatom i ko im je sve pomagao.
  Stranica je napisana povodom izbora za najbolji školski Web sajt, tekst u PC - PRESSu (Junski broj) u celosti možete pročitati o nama i samom takmičenju u broju 122. PC -PRESSa u rubrici Komunikacije - tekst je napisao novinar Mladen Mijatović

         Dobili smo zanimljiv e-mail od Američkog oficira, prenosimo ga u celini

[subject] Hello from Kosovo
Marija,
Your web page is really great. I am Wade Childs, American Police Officer working in Kosovo with the army. I have visited Serbia many times and now I even live in Serbian village in Kosovo called Grancar, I wanted to write to you and tell you to keep your dreams alive and never stop. Be your own person, don't believe those people who don't understand Serbian ways and believe in God, you will always be successful.
You are a good student and writer, have a great day and do really good in school.
Wade Childs

        Deco , da vas pozdravim i da poželim sto više uspeha vašoj školi kao i vama učenicima a posebno bih pozdravila Maju... Po mom mišljenju ovaj sajt se razlikuje od drugih po tome što ne kopira web sajtove ostalih škola koji su po meni po istom šablonu. Zanimljiv je vas dečiji šarolik pristup sajtu bez mora nepotrebnih informacija o školi a ujedno forsirajući dečije zamisli i ideje autora i njenih vršnjaka. Pokušavate po meni da proširite sfere interesovanja i vanškolskih tema. Ali kad se obiđu sve stranice i malo dublje pogleda na sajtu se mogu nazreti i zrnca mudrosti. Drugačije rečeno detinjstvo, škola i zrnca dečije mudrosti i pouka se na sajtu prožimaju. Mala zamerka je kvalitet fotografija, izbor animacija je po meni dobar ali možda vam nedostaje više slika dece i prostorija u kojima obitavate u školi ....
                                        Veliki pozdrav, Mila Bošković, dipl. pravnik - Beograd

MOJ KOMENTAR - Prvo se zahvaljujem svima koji su mi pisali ili usmeno prenosili poruke, ideje, želje, komentare. Ovom prilikom pozivam sve koji žele da pomognu dečije web radove; goreći problem je nedostatak digitalnog fotoaparata što je i razlog nedostatka fotografija kao i fotografija boljeg kvaliteta. Mi možemo darodavcu nažalost jedino da ponudimo reklamu firme ili pojedinca ili nekog sajta putem linkovanja nekog banera ili tekstualnog linka kao i VELIKO DEČIJE HVALA! Postoji e-mail adresa pa ko je voljan da pomogne neka se javi !!!

Dečija učenička web radionica

              ZANIMLJIVA PRIČA (komentar - priču smo dobili putem e - maila)

Prenosimo pismo - PRIČU u celosti, Marija
Draga deco, ovu priču poslala mi je moja prijateljica .Kada sam je pročitala na um mi padoste ,ti i tvoje društvo .Ako je tema koja proističe iz ove priče"preozbiljna" za Vaš uzrast tražite pomoć od profesora srpskog i psihologa škole i zajedno ,Ti i Tvoji drugari - prodiskutujte je ovu temu sa njima.
JEDNA MALA PRIČA
Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebalo dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu, da bi joj vreme brže prošlo. Uz knjigu je kupila i paketić keksa. Sela je u VIP čekaonicu da je niko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je počela da uzima keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je da čita knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da imam samo malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila... Svaki put kad je ona uzimala keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: baš me zanima šta će sad da uradi!!! Čovek uze poslednji i podeli ga na dva dela! Ovo je zaista previše, poče da uzdiše šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kad joj je bilo malo bolje, pošto ju je prošao bes, sela je na mesto gde nije bilo nikoga, da bi izbegla neke druge neprijatne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku ugleda paketić keksa još uvek netaknut. Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, kojoj su bili povredjeni ponos i osećanja.
ZAKLJUCAK: Koliko puta u našem životu ćemo pojesti ili smo pojeli tudji keks, a da to nikad nećemo saznati ili nismo ni saznali? Pre nego što se dodje do brzopletog zaključka i pre nego što počne da se misli loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako nam izgleda na prvi pogled!!!!
U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:
- Kamen kad je bačen;
- Reč pošto je izrečena;
- Mogućnost nakon što je izgubljena;
- Vreme kad je prošlo;
- Ljubav za koju se NE BORI
Pozdravljam Vas sve i Bog Vas čuvao draga deco.Vaša Rada

Marija Gajevic
Deca i skola